nieuws: Activiteit

Fyxxi op bezoek in het Design Museum Gent

Hands on Design

Van 19 november 2016 tot en met 5 maart 2017 loopt in Design museum Gent de tentoonstelling Hands on Design. De 8ste Triënnale voor Vormgeving toont een uitgelezen selectie van hedendaagse en historische designobjecten waarin hoogwaardig vakmanschap centraal staat. In veel gevallen blijft het helaas onzichtbaar. Het zit in het wordingsproces, over computermodel en prototype tot afgewerkt product. Precies dat wordt in Hands on Design duidelijk gemaakt. Wandel doorheen het huis van de ontwerper/maker, zijn atelier en ontwerpruimte. Bekijk ontwerptekeningen en computermodellen. Maak kennis met prototypes, materialen en gereedschappen. Leer hoe designers, makers en bedrijven grenzen verleggen en vernieuwen door eeuwenoude technieken nieuwe toepassingen te geven.

Wil je de tentoonstelling ontdekken, maar aanvullend ook kennis maken met nieuwe ambachten? Op 17 januari 2017, van 14 tot 17 uur, bieden wij leerkrachten een unieke kans. Drie uur lang nemen wij u mee in een boeiend verhaal doorheen de expo en gaan we hands-on aan de slag met Fyxxi. Zij introduceren je in de wereld van nieuwe ambachten (denk gerust aan 3D-printen en CNC frezen) en combineren die met reeds gekende ambachten. Aan het eind van de workshop neem je je eigen creatie mee naar huis.

Een boeiend verhaal dat leerkrachten die STEM genegen zijn, niet mogen missen! Ontdek de tentoonstelling, wakker de passie en de talenten van uw leerlingen aan en geef hen goesting om te exploreren en te onderzoeken.

Inschrijven kan via deze link.
Aarzel niet, het aantal plaatsen is beperkt!

Deelnemen kost 75 euro per persoon (rondleiding, workshop, materiaalkost, een drankje)

U komt toch ook met uw leerlingen?

In de week van 23 tot en met 27 januari 2017 bieden wij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag uw leerlingen op hun beurt de kans om een boeiend en interactief verhaal te ontdekken. Een programma duurt drie uur (kan in voor- of namiddag). We gaan aan de slag met 3D-printers, mallen, … wordt voor een halve dag een ontwerper.

Wie kans wil maken op een unieke beleving met de klas moet er vlug bij zijn. De plaatsen zijn heel beperkt, slechts één klas per halve dag. Kostprijs: 400 euro per klas. (Max 24 leerlingen!)
Inschrijven via: designmuseum.publiekswerking@gent.be

Meer informatie over de tentoonstelling en mogelijkheden om met je leerlingen de tentoonstelling op een interactieve manier te ontdekken vind je op www.designmuseumgent.be/bezoek/scholen

TIP: combineer dit bezoek met een bezoek aan het Fyxxilab en laat je leerlingen een hele dag ondergedompeld worden in STEM!
Reserveren doe je via deze link.