nieuws: Activiteit

Aangepast: Op ontdekking + LEGO - 17 februari 2016

Aangepast op vraag naar Op ontdekking + LEGO

  • Datum: Woensdag 17 februari 2016
  • Uur: 14u00 – 16u30 (Welkom vanaf 13u45)
  • Locatie: Fyxxilab – Sint-Pietersaalststraat 38 – 9000 Gent
  • Kostprijs: € 15 euro cash aan de inkom
  • Leeftijdscategorie: vanaf 1ste leerjaar

Onderwerpen

LEERJAAR 1, 2, 3 & 4

We gaan aan de slag met de LEGO WeDo en StoryStarter. We bouwen met LEGO aan de hand van een handleiding (of we bedenken zelf een robot) die we nadien programmeren. Wil je liever zoemen met de Bee-bots of Blue-bots? Ook zij zullen paraat zijn. Daarnaast halen we de StoryStarter uit de kast: een fijne doos blokken waarmee we stripverhalen bouwen, fotograferen, bewerken en afdrukken om mee te nemen naar huis! Maak je liever een filmpje? Geen probleem, de stop motioncamera’s liggen al klaar!
Je kan ook zelf een spel programmeren met scratch om het daarna te spelen met de MaKeyMaKey of een kleine 3D-print maken. En eigenlijk nog zoveel meer want op deze themanamiddag halen we letterlijk alles uit de kast.

LEERJAAR 4, 5 & 6: LEGO MINDSTORMS EN STORYSTARTER

De oudsten (kinderen uit leerjaar 4+5+6) gaan de hele namiddag aan de slag met LEGO Mindstorms. Ze leren obstakels ontwijken, kleuren herkennen, programmeren en nog zoveel meer. En dat allemaal aan de hand van een LEGO robotwagen! Natuurlijk kunnen ook de oudsten aan de slag met de StoryStarter. Met dezelfde fijne doos kunnen ook zij verhalen bedenken die ze omzetten in een fijn filmpje of een zelfbedacht stripverhaal!

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link.