nieuws: Activiteit

VOLZET! LEGO - 16 maart 2016

Ai, deze workshop is volzet. Volgende keer meer geluk!

Voor deze themanamiddagen halen we al onze LEGO uit de kast en gaan we aan de slag met de WeDo, Mindstorms en StoryStarter. We bouwen en programmeren robots, bedenken stripverhalen met LEGO en maken LEGO stop motion filmpjes.
Fun gegarandeerd!

  • Datum: Woensdag 16 maart 2016
  • Uur: 14u00 – 16u30 (Welkom vanaf 13u45)
  • Locatie: Fyxxilab – Sint-Pietersaalststraat 38 – 9000 Gent
  • Kostprijs: € 15 euro cash aan de inkom

Onderwerp:

Leerjaar 1, 2 & 3: LEGO WeDo en StoryStarter

De jongsten (kinderen uit leerjaar 1+2+3) gaan onder begeleiding aan de slag met de LEGO Wedo en StoryStarter. We bouwen robots aan de hand van een handleiding of bedenken een eigen robot die we nadien programmeren. Daarnaast halen we de StoryStarter uit de kast: een fijne doos blokken waarmee we stripverhalen bouwen, fotograferen, bewerken en afdrukken om mee te nemen naar huis! Maak je liever een filmpje? Geen probleem, de stop motioncamera’s liggen al klaar.

Leerjaar 4, 5 & 6: LEGO Mindstorms en StoryStarter

De oudsten (kinderen uit leerjaar 4+5+6) gaan de hele namiddag aan de slag met LEGO Mindstorms. Ze leren obstakels ontwijken, kleuren herkennen, programmeren en nog zoveel meer. En dat allemaal aan de hand van een LEGO robotwagen! Natuurlijk kunnen ook de oudsten aan de slag met de StoryStarter. Met dezelfde fijne doos kunnen ook zij verhalen bedenken die ze omzetten in een fijn filmpje of een zelfbedacht stripverhaal!

Inschrijven

De inschrijvingen werden afgesloten.