nieuws: Activiteit

Themanamiddagen voorjaar 2017

Ook dit voorjaar verwelkomen we jullie graag om aan de slag te gaan met onze tools op woensdagnamiddag.
Tot binnenkort?

Alle info:

Data en thema’s

18 januari 2017: LEGO (1ste t.e.m. 6de leerjaar)
15 februari 2017: Op ontdekking in het Fyxxilab (1ste t.e.m. 4de leerjaar)
15 maart 2017: Scratch (4de leerjaar t.e.m. 2de SO)

Praktisch

Uur: 14u00 – 16u30 (Welkom vanaf 13u45)
Locatie: Fyxxilab – Sint-Pietersaalststraat 38 – 9000 Gent
Kostprijs: € 15 euro cash aan de inkom

Onderwerpen

LEGO

We gaan aan de slag met de LEGO WeDo, StoryStarter & EV3. Afhankelijk van je leeftijd bouwen we met LEGO een robot die we nadien programmeren. Daarnaast halen we de StoryStarter uit de kast: een fijne doos blokken waarmee we stripverhalen bouwen, fotograferen, bewerken en afdrukken om mee te nemen naar huis! Maak je liever een filmpje? Geen probleem, de stop motioncamera’s liggen al klaar!

De oudsten gaan aan de slag met LEGO Mindstorms. Ze leren obstakels ontwijken, kleuren herkennen, programmeren en nog zoveel meer. En dat allemaal aan de hand van een LEGO robotwagen! Natuurlijk kunnen ook de oudsten aan de slag met de StoryStarter. Met dezelfde fijne doos kunnen ook zij verhalen bedenken die ze omzetten in een fijn filmpje of een zelfbedacht stripverhaal!

Inschrijven kan via deze link

OP ONTDEKKING

Voor deze themanamiddag halen we letterlijk alles uit de kast. Kom langs en ga aan de slag met onder andere de Bee-bots, LEGO WeDo, Osmo, apps op de ipad, stop motion, bouwen met LEGO, … en nog zoveel meer!

Inschrijven kan via deze link.

SCRATCH

Scratch is een programma waar je je eigen animatie, interactief verhaal of spel mee kan programmeren aan de hand van blokken. Eens klaar, kan je je eigen creaties delen met anderen in de online gemeenschap. Scratch helpt zijn gebruikers om creatief te denken, redeneren en samen te werken.
Geen zorgen, Scratch is heel eenvoudig. Iedereen die kan lezen, kan meteen aan de slag!

Inschrijven kan via deze link.