nieuws: Lab

Themanamiddag 17 december: Robots en kerstbomen bouwen!

De derde in een reeks themanamiddagen op woensdagnamiddag.

Voor deze speciale kersteditie stappen we voor een keertje af van het programmeren en gaan we maken. De 3D-printer en lasercutter combineren we met allerlei andere hand-tools. Op het eind van de namiddag gaan we naar huis met een kerstrobot, een met de laser gesneden kerstboom versierd met lichtjes of 3D-geprinte kerstballan, een houten rendier met een grote rode neus, extra versiering voor de kerstboom, … Of misschien maak je wel een cadeautje voor mama, papa of de kat?

  • Datum: Woensdag 17 december
  • Uur: 14u00 – 16u30 (Welkom vanaf 13u45)
  • Locatie: Fyxxilab – Sint-Pietersaalststraat 38 – 9000 Gent
  • Kostprijs: € 20 euro cash aan de inkom ( € 15 euro inschrijvingsgeld + € 5 euro voor het materiaal) – Drankje in de pauze inbegrepen

Met de kerstsfeer in gedachten, doen we ook graag nog een warme oproep. Heb je kapot elektronisch speelgoed of bracht de Sint een leuk nieuw speeltje en wil je van het oude af? Breng het oude/kapotte speeltje dan zeker mee naar het Fyxxilab! We verzamelen elektronisch speelgoed om robots mee te maken. We vijzen er dan alle herbruikbare onderdelen uit en die recupereren we. Zo verminderen we samen de afvalberg!


Onderwerp: Samen maken we Kerst (nog leuker)!

Leerjaar 1 tot en met de 1e graad secundair onderwijs

Voor Kerst smijten we de hele groep bij elkaar. Allemaal samen gaan we onder de deskundige begeleiding van de Fyxxi-trainers aan de slag met bergen knutselgerief, ledjes, motoren, schroevendraaiers, tangen, soldeerbouten, … Die combineren we met 3D-printen en lasercutter. Onze creaties nemen we mee naar huis voor onder, in, op of rond de kerstboom.

Inschrijven

De inschrijvingen voor deze workshop werden reeds afgesloten.