Lab

Op kamp in het Fyxxilab

Het lab

Het Fyxxilab is een lokaal dat is uitgerust met:

  • flexibel veelkleurig meubilair;
  • innovatieve ICT-tools voor STEM*;
  • handleidingen en didactische fiches bij alle tools;
  • professionele begeleiding.

Doelgroep

Buiten de schooluren staat het Fyxxilab ter beschikking van jeugdorganisaties, vakantiekampen, speelpleinwerking, … Het lab bevat voldoende tools om een hele week zinvol actief te zijn met kinderen en jongeren van 5 tot 14 jaar.

Groepsgrootte

Afhankelijk van de tools waarmee we werken kunnen we groepen tot 20 of 25 leerlingen ontvangen. Voor grotere groepen (tot 40 leerlingen) raden we een daguitstap in Gent aan. De ene helft komt dan in de voormiddag naar het lab terwijl de andere helft een andere activiteit in Gent doet: Beroepenhuis, MIAT, Museum van de Geschiedenis van de Wetenschappen, Studio Globo, Volkssterrenwacht Armand Pien, … ‘s Namiddags wordt gewisseld.

Inhoud

Je kan in het lab spelenderwijs aan de slag met:

  • Programmeren: apps en online software
  • Robotica: LEGO WeDo, LEGO Mindstorms, Engino, Bee-Bot, …
  • Multimedia: Stop-motion, Chromakey, Easi-Ears, …
  • Techniek: Makey Makey, Squishy Circuits, Circuit Stickers, 3D-printing, …
  • Engineering: Arduino, Raspberry Pi, Kano, …
  • Wetenschap: Sensoren, Digitale microscoop, …

Bij alle tools zijn handleidingen en uitdagende opdrachten voorzien op maat van verschillende leeftijdsgroepen.

Kampen en andere buitenschoolse activiteiten

Het MakeIT.camp

Onder de noemer MakeIT.camp organiseert Fyxxi haar eigen kampen. We werken rond diverse thema’s en voor diverse doelgroepen. We dompelen kinderen telkens een weekje onder in de wereld van technologie en wetenschap a.d.h.v. innovatieve ICT-tools.

Freetime vzw

Free-Time organiseert unieke thema-, crea-, ontdekkings-, educatieve en sportkampen met en zonder overnachting voor kinderen van 3-18 jaar. Daarbij is ook een aantal kampen waarin ICT, techniek en/of wetenschap een rol speelt. Free-Time maakt dan ook graag gebruik van de infrastructuur en begeleiding die het Fyxxilab biedt. De kinderen gaan op ontdekking met de Fyxxitools op een speelse manier, want het is uiteindelijk toch vakantie.
Data
Tijdens lange vakanties komt Free-Time ook regelmatig langs in het Fyxxilab. Voor welk kamp moet je inschrijven om zeker te zijn dat je dan ook het Fyxxilab bezoekt? Bekijk de Free-Time Vakantiebrochure ‘Kampen zonder overnachting in Gent’. Doorzoek de brochure op ‘educentrum’. Als deelnemer van kampen zoals ‘Inspector Gadget’ & ‘Techniek Fantastique’ kom je zeker langs.

Jong vzw

Jong vzw is het Gentse, particuliere jeugdwelzijnswerk met deelwerkingen in verschillende buurten van de negentiende-eeuwse stadsgordel, het stadscentrum en Nieuw Gent. We trekken met onze toolboxen naar enkele speelpleinwerkingen. Jong vzw zal met sommige groepen ook naar het Fyxxilab komen.

Andere organisaties

Organiseer je ook kampen en wens je een activiteit in het Fyxxilab? Contacteer ons