nieuws: Lab

DOIT Handboek: Maak een wereldverbeteraar

EduCentrum een Waag presenteren het DOIT-handboek ‘Maak een wereldverbeteraar: ga aan de slag met- en voor jonge social innovators van 6 tot 16 jaar.’

EduCentrum en Waag zijn de Nederlandstalige partners binnen het DOIT-consortium, een Europees samenwerkingsnetwerk van maker spaces en innovatielabs dat zich richt op empowerment en educatie van jongeren door ontwikkeling van sociale innovatie, digitale fabricage en vaardigheden op het gebied van ondernemerschap. In het handboek wordt beschreven hoe je kinderen en jongeren kunt meenemen in een innovatief co-creatief maakproces, waarin ze concrete oplossingen creëren en leren volgens de DOIT maakmethode. Deze methode werd ontwikkeld en binnen vele pilots door heel Europa getest door het DOIT-consortium. Het handboek bevat de Nederlandse vertaling van de DOIT leermethode en beschrijvingen van onze workshops en tools.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 770063.

More information