nieuws: Activiteit

Themanamiddagen voorjaar 2020

Ook dit voorjaar openen we onze makerspace voor een hoop themanamiddagen op woensdag.

Tot binnenkort?

Alle info:

Data en thema’s

22 april: LEGO LAB
6 mei: Mama maaklab
27 mei: Dino LAB
10 juni: Papa maaklab
24 juni: Machine LAB

Praktisch

Uur: 14u00 – 16u30 (Welkom vanaf 13u45)
Locatie: Fyxxilab – Krijgslaan 38 – 9000 Gent
Voor wie? Kinderen van 7 jaar en ouder
Kostprijs: € 15 euro cash aan de inkom
Inschrijven via dit formulier.

Onderwerpen

Game LAB

Altijd al zelf een spel willen maken? Ontwerp een virtuele wereld, animeer je karakters en maak alles zo makkelijk of moeilijk als je wil voor de vrienden die je spel straks gaan spelen. Wedden dat je ook thuis verder wil doen?

Thema’s: maken, programmeren, micro-controllers, apps, gaming, …

Robotica LAB

Niets is hipper dan robots! Tijdens deze workshop leer je er een aantal kennen. Denk aan LEGO Mindstorms, de mBot, de INO-bot, … Programmeer ze om op tijd door het doolhof te racen, laat ze sumoworstelen of zorg ervoor dat ze net niet bij elkaar komen. Kan jij alle challenges oplossen?

Thema’s: maken, programmeren, robotica, probleemoplossend denken, …

Micro:bit LAB i.h.k.v. Arduino day

Altijd al zin gehad om te leren programmeren? Wij nemen je mee doorheen supercoole apps en gratis software waarmee je thuis ook aan de slag kan. Maak je eigen stappenteller, een spel, … zoveel opties! Wedden dat je ook thuis verder wil doen?

Thema’s: maken, programmeren, micro-controllers, apps, …

Paas LAB

Steek de handen uit de mouwen en bouw je eigen paasversiering! Snij een ei met de laser, ga aan de slag met LEDjes of bouw een heuse paashaas. Laat het licht geven, happen of … Wat maakt jouw monster uniek?

Thema’s: maken, programmeren, micro-controllers, design thinking, …

LEGO LAB

Iedereen kent LEGO, het zijn nu eenmaal ook de meest gebruikte bouwblokken ter wereld. Ontdek tijdens dit lab hoe je LEGO kan animeren, programmeren en laten bewegen. We zorgen voor bergen bouwblokken, jij kiest: programmeer je LEGO en laat hem bewegen (denk aan een krokodil, een auto, … die je programmeert) of animeer je blokken digitaal (maak een stripverhaal of een stop-motionfilmpje).

Thema’s: maken, programmeren, stop-motion, storytelling, …

Mama maaklab

Mama verrassen met een zelfgemaakt pakje met technologische snufjes? Dan ben je aan het juiste adres! Bedenk, teken en maak je gepersonaliseerde Moederdag cadeau. Wedden dat mama blij zal zijn?

Thema’s: maken, techniek, design thinking, …

Dino LAB i.h.k.v. dinosaurusdag!

Wie houdt er nu niet van dinosaurussen? De grote wezens en vooral hun geheimen houden wetenschappers en mensen al jaren in de ban. Vandaag bedenken we zelf hoe onze droomdino eruit zou zien. En nadien? Bouwen natuurlijk!

Thema’s: maken, design thinking, techniek, …

Papa maaklab

Papa verrassen met een zelfgemaakt pakje met technologische snufjes? Dan ben je aan het juiste adres! Bedenk, teken en maak je gepersonaliseerde Vaderdag cadeau. Wedden dat papa blij zal zijn?

Thema’s: maken, techniek, design thinking, …

Machine LAB

Durf je zelf een machine te bouwen? Klaar voor de uitdaging? Super! Kom gezellig meebouwen aan een van de grootste machine installaties die we ooit maakten. Wij staan te popelen!

Thema’s: maken, techniek, design thinking, …