nieuws: LAB

Workshops op woensdagnamiddag

Ook tijdens schooljaar 2024 – 2025 openen we onze makerspace voor een hoop themanamiddagen op woensdag! Jij zorgt voor de inspiratie, wij voor het materiaal, en samen gaan we aan de slag om de meest fantastische maaksels te bouwen. Tot binnenkort?

Wat gaan we doen?

Maak je eigen stripverhaal met Lego!

Een creatief brein die graag met Lego bezig is? Dan is deze workshop iets voor jou!
In deze workshop gaan we aan de slag met het programma Lego Visualiser. De leerlingen leren hoe ze aan de hand van een Lego doos, het Lego Visualiser programma en een webcam zelf een strip in elkaar kunnen steken. Een creatieve namiddag vol Lego plezier dus!

leeftijd: 8+
kostprijs: 20 euro


Maak je eigen computer!

Altijd al benieuwd geweest hoe een computer in elkaar zit? Of hoe je zelf programma’s moet programmeren? Dan is deze workshop zeker iets voor jou!
We gaan samen aan de slag met de kano computer kit en steken onze eigen computer in elkaar! Maar daar stopt het niet want eenmaal onze computer af is, begint pas het echte werk. Programmeer je eigen spelletje snake, minecraft en/of pong of creëer je eigen kunst. Een namiddag vol programmeer fun!

leeftijd: 10+
kostprijs: 20 euro

Leer 3D-ontwerpen en printen (2 namiddagen)

Ontdekt hoe een 3D-printer werkt en wat je er allemaal mee kan maken, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens de eerste workshop ontwerp je je eigen 3D sleutelhanger. Je leert spelenderwijs de 3D-ontwerpsoftware kennen. We printen alle sleutelhangers tegen de tweede workshop.

Tijdens de tweede workshop bedenk en ontwerp je een zelfverzonnen 3D-object. Een boeklegger, een button, het logo van je favoriete superheld. We printen je ontwerpen na de workshop en je kan ze later komen ophalen of we sturen ze naar je op.

Weet jij al wat je wil maken?

leeftijd: 10+
kostprijs: 50 euro

Maak je eigen app

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe een app achter de schermen werkt? We leggen het je in deze workshop haarfijn uit. Je leert hoe je zelf een app kan bouwen en we gaan aan de slag om elkaars apps te testen.

leeftijd: 10+
kostprijs: 20 euro

Teken-Sumo-Robot bouwen

Zelf een bewegende robot bouwen? Zeker wel!
We gaan aan de slag met motors, stiften, versiering, … en bouwen onze eigen teken-sumo-robot. Want ja hoor, op het einde van de workshop kijken we welke robot het sterkst is in tekenen. Kom jij ook bouwen?

leeftijd: 8+
kostprijs: 20 euro
materiaalkost: 10 euro

Praktisch

uur: 14u00 – 16u30 (Welkom vanaf 13u45)
locatie: Fyxxilab – Krijgslaan 38 – 9000 Gent
inschrijven kan pas volgend jaar weer.