nieuws: ACTIVITEITEN

STEAM-missie: Jij = lichtgevend skelet! #Halloween

Ben je klaar om anderen te laten griezelen? We zijn er bijna! Nog een paar dagen en we mogen griezelen en gruwelen met absurde horrorfilms, veel snoep en een warme chocomelk! Want Halloween is een prachtige dag om eens zot te doen. Wil jij jouw avond nóg leuker maken? Knutsel dan je eigen Halloweenkostuum in elkaar! En omdat de laatste oktoberdagen koud zijn en de nachten donker, tonen we jou hoe je een multifunctioneel Halloweenkostuum moet maken dat je zowel warm houdt als licht geeft!


Wat heb je nodig?
  • Een trainingspak (liefst zwart).
  • Led-strip met een batterijhouder (lengte minimum 5m).
  • Batterij
  • Lijmpistool

Stap 1: Ontwerpen
We beginnen altijd met eerst goed na te denken en te schetsen wat we willen maken. Een manier hiervoor is een prototype tekenen op een A4-blad. Teken minstens vier verschillende prototypen (Halloweenkostuum versie 1.0; 2.0; 3.0 en 4.0) om jouw led-lichtjes te plaatsen op een lichaam. Hou rekening met jouw batterijhouder, plaats dit bij de zakken van jouw trainingspak. Selecteer het leukste prototype om te maken.
Wil je een moeilijker model? Je kan ook een 3D-prototype maken met de voor- en achterkant van een lichaam.

Stap 2: Afmetingen
Nu we ons prototype hebben, moeten we afmetingen nemen. Hoe lang zijn jouw benen, bovenlichaam, armen, … ? Deze kan je neerpennen op jouw prototype. Deze afmetingen zijn nodig om de lengte van ons ledstrip te bepalen. Standaardafmeting voor een Halloweenkostuum is 5m.

Stap 3: DOEN
Neem jouw trainingspak en leg het op een tafel. Neem jouw lijmpistool om de ledstrip te plakken op jouw trainingspak. Je kan natuurlijk ook in plaats van een trainingspak een onesie gebruiken zodat je het makkelijker kan aan- en uittrekken.

Stap 4: Presenteren
Jouw Halloweenkostuum is nu een waar kunstwerk. Dit moet gezien worden door jouw buren en vrienden. Ga daarom een wandelingetje doen in jouw straat rond middernacht (natuurlijk met toezicht!).

Wil je eens zot doen? Probeer een kostuum te maken met andere soort led-strips zoals verschillende kleuren of patronen!
Tip: je kan ook een ander kledingsstuk gebruiken bijvoorbeeld een lichtgevend heksenhoed of een supercoole led-bril!

Bron.
Bron afbeelding Minnie Mouse.