nieuws: ACTIVITEITEN

Zomerkampen 2023

Dit jaar organiseert Fyxxi een hele waaier DOE-kampen voor enthousiaste makers. We gaan aan de slag rond LEGO, Robots en een heus mini-Maak-kamp waarbij je aan de slag kan met verschillende machines.

Lees snel verder om alles te ontdekken!

De planning

Juli

- LEGO kamp: 3 juli t.e.m. 7 juli 2023 (8-12 jaar)
- Robots, robots en nog meer robots: 10 juli t.e.m. 14 juli 2023 (8-12 jaar)

Augustus

- LEGO kamp: 31 juli t.e.m. 4 augustus 2023 (8-12 jaar)
- LEGO & ROBOTS: 21 augustus t.e.m. 25 augustus 2023 (vanaf 10 jaar)
- mini-MAAK-kamp: 28 t.e.m. 30 augustus 2023 (vanaf 9 jaar)

Inschrijven via dit formulier.

Wat gaan we doen?

LEGO kamp

LEGO blijft tot de verbeelding spreken. Logisch ook! Heb jij al eens gekeken wat je met LEGO allemaal kan? Tijdens de kampweek laat je je verbeelding zijn gang gaan en ben je zelf verantwoordelijk voor je LEGO-maaksels of misschien wel LEGO-mismaaksels?! Je kan alle kanten op! Samen gaan we aan de slag met LEGO, sensoren, robots, stripverhalen, … Je kan het zo gek niet bedenken, of misschien juist wel?! Met de kleine plastic bouwstenen van LEGO kan je letterlijk alle kanten uit… Bouw en programmeer je een LEGO-robot of liever een zelf ontworpen reuzenrad? Een LEGO-robot-wars met je medekampers?

Wij zorgen voor de blokken, het maken is aan jou!

2 juli t.e.m. 6 juli 2023
31 juli t.e.m. 4 augustus 2023

telkens voor 8 tot 12-jarigen


Robots, robots en nog meer robots


Wist je al dat Fyxxi het huis is van honderden robots? Ja, echt! Wat meer is: tijdens dit kamp kan je met al die robots aan de slag! Sommige kan je laten rijden, andere moeten nog gebouwd worden.. Anderen kunnen dansen en nog andere kunnen ballen lanceren. Potje robot pingpong?
Omdat enkel robots programmeren misschien toch een beetje eentonig wordt, gaan we ook een eigen tekenrobot bouwen uit afvalmateriaal. Aan het einde van het kamp heb je zo een heus aandenken voor thuis!

10 juli t.e.m. 14 juli 2023

LEGO & ROBOTS

Wat als we beide kampen proberen combineren? Een heuse clash tussen robots en LEGO. Kom jij met ons mee ontdekken hoe ze samen kunnen werken, of net hoe ze dat niet kunnen? LEGO-muren bouwen om met een robotkatapult te testen hoe stevig zo’n muur nu eigenlijk echt is? LEGO-blokken opscheppen en vervoeren om zo het kuiswerk te beperken? Een knikkermachine van Technics? Of…? Wat kom jij bouwen?

21 augustus t.e.m. 25 augustus 2023

mini-MAAK-kamp

Een nieuwe t-shirt maken voor de eerste schooldag? Een zelf ontworpen fidget spinner 3D-printen om verveling tegen te gaan? Of toch maar gewoon iets leuks bouwen in de makerspace om je kamer op te fleuren? Het kan allemaal!
Op drie dagen tijd ontdekken we de makerspace van Fyxxi en gaan we aan de slag met stickers, een 3D-printer en een lasersnijder. Cool, toch?

28 augustus t.e.m. 30 augustus 2023

Praktisch


De kampen gaan door in het Fyxxilab van maandag tot en met vrijdag (tenzij anders vermeld). We starten om 9u00, je bent welkom vanaf 8u45. We vragen aan de deelnemers om een eigen drinkfles mee te brengen. Deze kan altijd hervuld worden bij ons. Lunch en een gezonde snack wordt door de deelnemers zelf voorzien. De activiteit eindigt telkens om 16u30. Opgelet! Er wordt nadien geen opvang meer voorzien.
Eens er voldoende inschrijvingen zijn, krijg je van ons een bevestiging en alle aanvullende informatie.

Wanneer? Telkens van 9u00 tot 16u30 (welkom vanaf 8u45; er wordt na afloop geen opvang voorzien!)
Waar? Fyxxilab, Krijgslaan 38, 9000 Gent
Kostprijs? €175 (Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent €35) voor de weekkampen, het mini-MAAK-kamp kost €125 (kansentarief €25)
Lunch? Lunch wordt door de deelnemers zelf voorzien.

Meer info en inschrijven


Inschrijven is verplicht en doe je via dit formulier.
Heb je nog vragen? Aarzel niet en contacteer ons via info@fyxxi.be !