Projecten

Als een sneltrein vooruit: Fyxxi neemt vier scholen mee in een innovatief, digitaal co-creatieproces

Met Veranderwijs wil de Koning Boudewijnstichting pioniers in het Vlaamse onderwijslandschap inspireren en samenbrengen. In dit kader werkte Fyxxi een innovatief, digitaal cocreatietraject uit, waarmee scholen hun ICT-beleid onder de loep nemen en ondersteund worden om hiermee aan de slag te gaan.

Onze oproep bracht heel wat reacties teweeg, en op basis van de ingezonden motivaties werden vier scholen geselecteerd om in te stappen in dit project:

Kick-off

Op 20 november vond meteen al een eerste kick-off event plaats, waar de scholen kennis konden maken met het project, met elkaar, én met een aantal tools die tijdens de loop van het project aan bod zouden komen. Onder meer Seesaw en micro:bit passeerden zo de revue. En hoewel iedereen het erover eens was dat het net iets fijner was geweest om de meeting in persoon te kunnen laten doorgaan, werd het ook in de digitale wereld een inspirerend en geslaagd evenement!

Sindsdien werden al heel wat voorbereidingen getroffen (intakegesprekken, workshopdata vastleggen, …) en is het dit jaar tijd voor het echte werk: het vormgeven en uitvoeren van de individuele trajecten. Het worden alvast intensieve maanden voor de deelnemende scholen – wat het resultaat is, lees je hier over enkele maanden!

Meedoen?

Wil je in jouw school ook aan de slag met het ICT-beleid? Intekenen op dit traject is jammer genoeg niet meer mogelijk, maar wat dacht je van een pedagogische studiedag in het teken van digitalisering? Contacteer ons via info@fyxxi.be en we bekijken samen hoe we dit kunnen aanpakken op maat van jouw school.